ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Online jegyvásárlás

Program


Cini-cini-cinizmus // A fizika fizikája (nyilvános tv-felvétel)

Cini-cini-cinizmus // A fizika fizikája (nyilvános tv-felvétel)

Nyilvános tv felvétel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 29. szombat, 15:00

Az előadás a DEKK projekt része.

 

Rendező: Keszég László

Dramaturg: Enyedi Éva

Élőhang/zene: Philipp György

Szereplők: Herczeg Adrienn, Sipos Vera, Bánki Gergely, Csőre Gábor, Janklovics Péter, Vinnai András

 

Cini-cini-cinizmus

–  játékos, ugyanakkor kiábrándító felolvasószínház üres lelkű felnőtteknek – 

Ezen az estén elhozzuk önöknek országunk legsivárabb lelkű íróit és legmeghasonlottabb színészeit, akik nem csupán semmibe veszik, de egyenesen kigúnyolják a társadalmi értékeket. Az est alkotói nem éreznek együtt a vesztesekkel, és nem képesek osztozni a győztesek örömében sem. Ünneprontók fancsali csürhéje vagyunk, akik még a felolvasószínházért sem tudnak lelkesedni, pedig az aztán tényleg bámulatos dolog: egy csapat megveszekedett idióta megpróbálja elhitetni, hogy papírokat markolászva is lehet színházat csinálni. Az est sztárvendége egyébként Jack Nicholson helyett a nagy büdös senki lesz.

 

A hivatalos definíció szerint egy kísérletnek bárki által megismételhetőnek kell lennie ahhoz, hogy tudományos eredménynek nevezhessük. Nincs ebben valami furcsa demagógia? Vajon az LHC (Nagy Hadronütköztető) kutatóinak és egy péceli dadusnak hasonló esélyei voltak arra, hogy megtalálják a Higgs-bozont? 

 

A fizika fizikája

A hivatalos definíció szerint egy kísérletnek bárki által megismételhetőnek kell lennie ahhoz, hogy tudományos eredménynek nevezhessük. Nincs ebben valami furcsa demagógia? Vajon az LHC (Nagy Hadronütköztető) kutatóinak és egy péceli dadusnak hasonló esélyei voltak arra, hogy megtalálják a Higgs-bozont? 

A DEKK felolvasószínházi sorozatának új előadása kitépi a gyeplőt a világ vezető fizikusainak kezéből, hogy átadván azt az átlagembernek, sétatempóra fogjuk a tudomány fékevesztett paripáját! Jogunk van megérteni a gravitációs hullámok jelenségét! Mi is meg akarjuk cáfolni a relativitáselméletet! Stephen Hawking ne mondja meg nekünk, hogy szükség volt-e Istenre a világegyetem létrejöttéhez, mert ő tutira nem volt ott! És ha Morgan Freeman átsétálhat egy féreglyukon a lila ingjében, mi miért ne tehetnénk meg!? A fizikusok azt állítják, hogy az anyag kvantumos természetű, de szerintünk meg, aki mondja másra, az mondja magára! Ők is csak emberek, mint mi, csak képtelenek normálisan viselkedni, és ezt azzal palástolják, hogy kiszámolják mennyi antianyag van egy planetáris ködben! Tudták például, hogy Newton rosszban volt az anyjával és legszívesebben rágyújtotta volna a házat? Képtelen volt normális viszonyba kerülni a nőkkel, ezért inkább megállapította a fényről, hogy az részecske természetű! Mára a fizikusok attól sem riadnak vissza, hogy azt állítsák: az univerzum egy hologram, mi pedig kiscicák vagyunk rajta, akik a dőlésszögtől függően kacsintgatnak. 

 

 

A felvétel időtartama kb 160 perc, egy szünettel

(2*70 perc + 20 perc szünet)

 

 

 

 

 

Ajánlatunk


Előadásunk hihetetlen kalandra, nagyszerű felüdülésre invitálja a nézőt: elkalauzolja a munkahelyére, egy ablaktalan irodába. Az ízléstelen nyakkendők, a görbe hátak és lapos seggek, a kornyadozó páfrányok, átláthatatlan excel táblázatok, az agyzsibbasztó kollégák és a mindent felőrlő hiábavalóság birodalmába. Az előadás a DEKK projekt része.

Az 1920-as évek elején a nyolcéves Károly és a négyéves Anna szüleit szinte egyszerre viszi el a spanyolnátha, a gyerekek pedig árvaházba kerülnek. Fél évszázaddal később ugyanebben a családban az ötéves Eszter szokatlanul meghitt kapcsolatot alakít ki a nagyapjával.

A történet napjainkban, Budapesten játszódik. A jelenetek absztrakt térben, olykor egymásba folyva, szimultán játszódnak.

Ajánló


Magyarországon orvoshiány van. Magyarországon gyerekhiány van. Egy fiatal gyerekorvos anyja halála miatt Németországból visszatér Borsodba. Ő örököli anyja után a…

A Narratíva kollektíva színházi projektje Csehov legtalányosabb művét ütközteti jelenünkkel.

Gyakori kérdések. Figyelem! A szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!