ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Online jegyvásárlás

Program


Gogoliáda - CAFe Budapest - MKE Látványtervező Tanszék

Gogoliáda - CAFe Budapest - MKE Látványtervező Tanszék

Gogoliáda - etűdök Alfred Schnittke Gogol szvit és Szkeccsek című darabjaira

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 22. szombat, 19:00

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program
MKE – Látványtervező Tanszék – Báb és Médiadesign

Gogol életműve nem csak az orosz irodalom fontos állomása; írásai a modern élet groteszk és abszurd mivoltát mutatják meg. Szereplői kisemberek, akik mind fölfelé törekszenek a társadalom ranglétráján. Tele vannak álmokkal, amiket sosem érnek el, és ha mégis, akkor az álmok visszájukra fordulnak és eltorzítják gazdáikat. Gogol a groteszknek ábrázolt figuráit hol bogarakhoz, hol disznókhoz vagy épp szamovárhoz hasonlítja. Ezt a torz világot a bábok jól vissza tudják adni. Előadásunkban egy vagy két ember által mozgatott asztali bábokat használunk, amelyek konkrétan vagy áttételesen Gogol szereplőit idézik.

Az előadás zenei gerincét Alfred Schnittke huszadik századi orosz zeneszerző Gogol-ihlette művei adják. A Gogol-szvit és a Szkeccsek (eredetileg baletthez írt) rövid, képszerű és szuggesztív tételei alkalmasak arra, hogy nonverbális bábetűdöket építsünk rájuk. A szöveg hiányát pedig a térképző, illetve a szereplők belső világát érzékeltető vetítés ellensúlyozza.

Alkotók:
MKE – Látványtervező Tanszék hallgatói
Videó – kordinátor : Juhász András
Dramaturg: Lőkös Ildikó
Rendező: Szenteczki Zita és Varsányi Péter
Művésztanárok: Orosz Klaudia – báb, Juhász András – intermédia

 

 

Ajánlatunk


Ez az az előadás, amiben szembe merünk nézni az anyaság nehézségeivel, mert itt az idő, hogy merjünk őszintén beszélni, hogy milyen egy 21. századi anya élete, örömeivel, kudarcaival együtt.

Az 1920-as évek elején a nyolcéves Károly és a négyéves Anna szüleit szinte egyszerre viszi el a spanyolnátha, a gyerekek pedig árvaházba kerülnek. Fél évszázaddal később ugyanebben a családban az ötéves Eszter szokatlanul meghitt kapcsolatot alakít ki a nagyapjával.

Előadásunk hihetetlen kalandra, nagyszerű felüdülésre invitálja a nézőt: elkalauzolja a munkahelyére, egy ablaktalan irodába. Az ízléstelen nyakkendők, a görbe hátak és lapos seggek, a kornyadozó páfrányok, átláthatatlan excel táblázatok, az agyzsibbasztó kollégák és a mindent felőrlő hiábavalóság birodalmába. Az előadás a DEKK projekt része.

Ajánló


Önironikus este, élveboncolás szóközökkel, szerepjátékokkal a valóság elfogadásáért. Az ember erotikus megtestesülése és tárgyiasulása. Nyilvános body shaming.

Született: Wágner Emese manna produkció - Szentendrei Teátrum - Füge Produkció Szalontay Tünde titokzatos, rejtőzködő színésznő. Most mégis az életéről…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!