ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Online jegyvásárlás

Program


Menekülj okosan! - MigrAction - Mentőcsónak Egység

Menekülj okosan! - MigrAction - Mentőcsónak Egység

A Mentőcsónak Egység, a Füge Produkció és a Magyar Helsinki Bizottság bemutatja: Menekülj okosan! – MigrAction interaktív színházi társasjáték

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 6. kedd, 18:00

Magyarországon 2015-ben 177 135 menedékkérelmet nyújtottak be, a három legnagyobb kibocsátó ország: Szíria, Afganisztán és Irak – háborús övezetek. Ezzel Magyarország a második a benyújtott menedékkérelmek számát illetően Európában, Németország után.

2015-ben 2 393 kérelmező volt őrizetben, vagyis fogdán, és nem nyitott menekülttáborban. Tavaly több mint 1,2 millió ember érkezett Európába. Több mint 3 700-an haltak meg a Földközi tengeren.

A Political Capital elemzése szerint a bevándorlókkal szemben érzett előítéletesség és a jóléti sovinizmus magasnak mondható. Lengyelország és Szlovénia kivételével a térségi országok mindegyikében 30 % feletti a bevándorlást ellenzők aránya, a legelutasítóbb állam Magyarország (52 %).

Az elemzők szerint a régióban a bevándorlás-ellenesség nem a migránsokkal való együttélésen, hanem elsősorban az ismeretlentől való félelmen alapul.

Menekülj okosan!
Az előadás a The Great Escape című társasjátékon alapul, amelyet az Amnesty International angol szervezete fejlesztett ki.
Az interaktív színházi társasjátékban négy csapat foglal helyet a nézőtéren: négy család, vagyis egy falu közössége. A csapatok menekülni kényszerülnek, mert a falujukat elpusztította a polgárháború. A játék első részében a háborús övezetből való kijutás a céljuk, majd a túlélés a menekülttábor feltételei között, és a kitoloncolás elkerülése. Útjuk során a játékosok súlyos döntéseket hoznak, amelyek következtében időt veszítenek, vagy embereket hagynak hátra.

Rezai Dariush fiatal afgán menekült egyedül maradt a háborús övezetben, ezért hozzácsapódik a játékosok közösségéhez – velük menekül, de mégsem teljes jogú tagja a csapatnak. Vajon ér-e annyit az ő élete is, mint a többieké?

Az alkotók célja, hogy a játékon keresztül alapvető emberi jogi dilemmák átgondolására bírják a közönséget. Ezek a döntési helyzetek a játékban a menekültek sorsához kapcsolódnak, de sokkal általánosabb kérdéseket vetnek fel a demokrácia vagy a diktatúra működése, az önbíráskodás vagy a szolidaritás, a tolerancia és a befogadás vagy éppen a kirekesztés kapcsán.

Az előadásban a Magyar Helsinki Bizottság szakértője, Iván Júlia vesz részt játékvezetőként és szakértőként. Ő köti össze a játékot a valósággal; segít értelmezni a menekültek élethelyzeteit, problémáikat, körülményeiket és valós információkkal szolgál a jogi környezetet illetően.

Az előadás – a Szociopolyhoz hasonlóan – diákok és felnőtt nézők érdeklődésére is számot tart.

Résztvevők:
Szöveg: Fábián Gábor
Dramaturg: Ivanyos Ambrus
Látvány: Schnábel Zita
Szakértő, játékvezető: Iván Júlia

Színészek: Rezai Dariush, Kurta Niké, Fábián Gábor

Asszisztens: Szabó Júlia
Konzulens: Bass László
Rendező: Fábián Gábor

 

 

Ajánlatunk


Ez az az előadás, amiben szembe merünk nézni az anyaság nehézségeivel, mert itt az idő, hogy merjünk őszintén beszélni, hogy milyen egy 21. századi anya élete, örömeivel, kudarcaival együtt.

Magyarországon orvoshiány van. Magyarországon gyerekhiány van. Egy fiatal gyerekorvos anyja halála miatt Németországból visszatér Borsodba. Ő örököli anyja után a gyerekorvosi praxist, de nem akarja megtartani az örökséget.

Az előadás a DEKK projekt része. Az élet véges. 40-nél van vége. Vagy nem…?

Ajánló


Medea és Iászon, két fiukkal Korinthosz falai előtt várnak. A fal előtt, ami mögött talán egy nap számukra is lehet…

Előadásunk hihetetlen kalandra, nagyszerű felüdülésre invitálja a nézőt: elkalauzolja a munkahelyére, egy ablaktalan irodába. Az ízléstelen nyakkendők, a görbe hátak…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!