ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Online jegyvásárlás

Program


Pokolra kell annak menni -Mentőcsónak Diákcsoportjának osztálytermi színházi előadása
2

Pokolra kell annak menni -Mentőcsónak Diákcsoportjának osztálytermi színházi előadása

Készül a Mentőcsónak diákcsoportjának osztályterem színházi előadása.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 22. hétfő, 18:00

A Mentőcsónak diákcsoportja egész évadon át tartó foglalkozássorozaton vesz részt, melynek fókuszában a tehetséggondozás áll, valamint a kérdés: „Mi a tehetség sorsa Magyarországon?” A program eredményeként egy előadást hozunk létre.

A produkciót Czeizel Endre kutatásai ihlették, aki azt vette észre, hogy háromszáz évre visszamenőleg a magyar tehetségek 90%- külföldön kamatoztatta a tehetségét, illetve azt, hogy tragikusan sanyarú sorsuk volt. Ez a helyzet azóta nem nagyon változott. Vajon mi kell ahhoz, hogy ezt a tradíciót felszámoljuk? A Pokolra kell annak menni című produkcióban olyan fontos kérdéseket kívánunk feltenni, mint pl. a tehetség és a társadalom egymásra gyakorolt hatása. Vajon a tehetség képes-e utat törni magának egy olyan közegben, ami nagyon gyakran korlátozza? Milyen falakba kell ütközni ahhoz, hogy végül arra az elhatározásra jussunk: elhagyom Magyarországot? És mi lesz azokkal, akik itt maradnak? 

A kivándorlásról már több előadás is született. Minket most elsősorban az a kérdés érdekel, hogy mit tehet az, aki marad? A Mentőcsónak ifjúsági csoportjával közösen készítünk előadást a problémáról, így a diákok véleménye alakítja a darabot. Ők választják ki azokat a tehetséges magyarokat, akiknek a sorsát megjelenítjük az előadásban. A teljesség igénye nélkül mutatjuk meg magyar géniuszaink életének hányattatott szakaszait, lesznek köztük írók, költők, orvosok, tudósok, akikre büszkék lehetünk, de arra semmiképp, ahogy elbántak velük. A sorsokat a diákokkal közösen dramatizáljuk kiválasztva az életutak egy-egy meghatározó pillanatát, amiket összefűzve a tanulók jelenkori dilemmáival, személyes félelmeikkel, kétségeikkel mutatunk meg.

Az előadás 14 évesnél idősebb diákoknak szól. A projekt célja, hogy az új generációt is megszólaltassuk egy olyan kérdésben, amelynek tétje az ő jövőjük is, és hogy aktív társadalmi jelenlétre bátorítva kimozdítsuk őket a passzivitásból. Az előadásra elsősorban diákcsoportok jelentkezését várjuk, de a felnőtt érdeklődőket is örömmel fogadjuk.

Alkotók
Játsszák: Bíró Gergely, Borbás Gergő, Boznánszky Anna, Nyáry Pál, Stangl Franciska, Szepes Anna, Varga Reni
Asszisztens: Tési Dóra
Csoportvezető: Pass Andrea


 

Ajánlatunk


Miután Ervin, a jómódú budai fiatalember életét veszti egy jávorszarvas-balesetben, hátrahagyott jóbarátai elhatározzák, hogy ápolni fogják az emlékét. Akkor is, ha Ervin ezt nem akarná. Akkor is, ha Ervin talán mégsem halt meg. Akkor is, ha meg kell ölniük.

Az előadás a DEKK projekt része. Az élet véges. 40-nél van vége. Vagy nem…?

Medea és Iászon, két fiukkal Korinthosz falai előtt várnak. A fal előtt, ami mögött talán egy nap számukra is lehet otthon. Ha nincs, akkor tovább kell menni, és folytatódik az a több éves menekülés, amely valahogy sehogy sem akar véget érni.

Ajánló


Önironikus este, élveboncolás szóközökkel, szerepjátékokkal a valóság elfogadásáért. Az ember erotikus megtestesülése és tárgyiasulása. Nyilvános body shaming.

Magyarországon orvoshiány van. Magyarországon gyerekhiány van. Egy fiatal gyerekorvos anyja halála miatt Németországból visszatér Borsodba. Ő örököli anyja után a…

Dzsászt-e zsidolo Írta - rendezte - tervezte - játssza - és zongorán kíséri magát (nem magát!): K a l m…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!