ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Online jegyvásárlás

Program


CSET FESZT:  MATERN - Alice Monica Marineescu (RO)

CSET FESZT: MATERN - Alice Monica Marineescu (RO)

Oana Rusu és Alice Monica Marinescu energikus és szókimondó kettőse személyes vallomásokon keresztül, a környezet reakciói és belsővé tett elvárások tükrében ütköztet mítoszt és tapasztalatot. Mit jelent, mivel jár fizikailag, érzelmileg és anyagilag anyává válni ma (Romániában)?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 13. szombat, 20:00

Alice Monica Marinescu (RO):
MATERN
Scroll down for English.

Az anyaság radikális átalakulásokkal és kihívásokkal jár, de a társadalomban az anyaság idealizált képe mellett gyakran kibeszéletlenek maradnak azok a traumatikus tapasztalatok, amelyekkel sok nő kénytelen szembenézni. Az alkotók kíméletlen tárgyilagossággal és felszabadító iróniával tárják fel ezeket a gyakran tabusított valóságokat az előadásban.

Oana Rusu és Alice Monica Marinescu energikus és szókimondó kettőse személyes vallomásokon keresztül, a környezet reakciói és belsővé tett elvárások tükrében ütköztet mítoszt és tapasztalatot. Mit jelent, mivel jár fizikailag, érzelmileg és anyagilag anyává válni ma (Romániában)?

“Elhangzik az is, hogy »mi tönkretesszük az anyaság hírnevét«, és valóban, az Anyai [MATERN] inkább antireklám, mint szülésfelkészítő […] Dramaturgiailag mégis jól sül el az ellenkampány, mert a szeretet tagadhatatlan volta a végén átmossa az előadást, és megszületik a katarzis.” Kovács Bea, szinhaz.net, 2021

Román nyelven magyar és angol felirattal.
A 20 órakor kezdődő előadás után beszélgetést szervezünk az alkotókkal.

Alice Monica Marinescu előadóművész, színházcsináló. A bukaresti független színházi szcéna aktív tagja. Előadóművészként, íróként és rendezőként dolgozik politikai színházi és közösségi művészeti projektekben. Több alkalommal volt társszervezője a bukaresti Politikai Színházi Évadnak (Stagiune de Teatru Politic). A politikailag elkötelezett művészet érdekli, hiszi, hogy a színház képes a fennálló hatalmi rendszereket kritikailag megközelítve társadalmi változásokat elindítani.
Egyedülálló anya, feminista, vallja, hogy "a személyes, az politikus is egyben".

Az előadás hossza 80 perc.

Alice Monica Marinescu (RO):
MATERN

Becoming a mother brings radical changes and challenges in women’s lives while society's idealised image of motherhood often overlooks the more difficult aspects that many women have to face. The performance combines unflinching objectivity with liberating irony to reveal these, taboo realities. What does it mean and what does it entail physically, emotionally and financially to become a mother (in Romania) today? Oana Rusu and Alice Monica Marinescu's captivating, energetic and outspoken duo questions narratives, compares popular views and realities they encounter through personal testimonies, reactions of the immediate and wider environment, external and internal expectations.

'It is also stated at one point that «we are destroying the reputation of motherhood», and indeed, MATERN does not – it may seem - campaign for motherhood [...] Dramaturgically, the counter-campaign is still a success, because in the end, the undeniable love washes over the performance and catharsis is born.’ Bea Kovács, szinhaz.net, 2021

In Romanian with Hungarian and English subtitles.
Post-show discussion with the artists after the second performance.

Alice Monica Marinescu is a performing artist active in the independent theatre scene in Bucharest. She works as a performer, writer, and director in political theatre and community art projects. She coordinated creative writing and theatre workshops in various communities and co-organized several editions of the Political Theater Season (Stagiune de Teatru Politic) in Bucharest.
She supports a politically engaged art type and trusts in theatre's power to challenge the establishment and trigger social change. She is a single mother, a feminist, and believes in the motto „the personal is political”.

Előadók / Performed by: Oana Rusu és Alice Monica Marinescu

Színpadi mozgás / Choreography: Carmen Coțofană
Díszlet, jelmez / Set design, Costumes: Irina Gâdiuță
Zene és dalszöveg / Music and Lyrics by: Teodora Retegan, Maria Sgârcitu
Plakát /Poster graphic design: Lucia Mărnean
Fordítás / Translation: Elena Marcu (EN), Adorjáni Beáta (HU)
Koncepció, szöveg/ Concept, Text: Alice Monica Marinescu

Partnerek / Partners: Replika Educational Theater Center / Replika Oktatási Színházi Központ, National Dance Center Bucharest / Nemzeti Táncművészeti Központ Bukarest
Köszönetnyilvánítás / Special thanks: Elena Irimia, Ioana Ilie, Carolina Huncu, Adina Marincea, Mihaela Michailov,
Kazuhide Miyashita, Veda Popovici, David Schwartz, Yannis, Zen Mommy Village, Veda Popovici.

Ajánlatunk


Cécile Füge Produkció

Orlai Produkciós Iroda - Füge Produkció Előadja: Pálos Hanna Nagybőgőn közreműködik: Csizmás András

A Ki ölte meg az apámat egy intim történet, mégis a politikai környezet és a társadalmi felelősség kérdése áll a középpontban. Az előadás arra tesz kísérletet, hogy ötvözze a bábszínházat a kortárs tánccal, a szövegkórust a politikai kiáltvánnyal és az alkotók személyes vallomásaival.

Ajánló


Az előadás a DEKK projekt része. Az élet véges. 40-nél van vége. Vagy nem…?

Miután Ervin, a jómódú budai fiatalember életét veszti egy jávorszarvas-balesetben, hátrahagyott jóbarátai elhatározzák, hogy ápolni fogják az emlékét. Akkor is,…

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij 1821. november 11-én született Moszkvában, és csak hittük, hogy 1881 februárjában halt meg kedvenc városában, Pétervárott. Dosztojevszkij…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!