ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Online jegyvásárlás

Program


IN RESONANCE

IN RESONANCE

Létezésünknek ebben a rétegében nincsenek köztünk szigorú határok. Végtelenül hasonlóak vagyunk. Sejtek, részecskék. Folyamatos rezgésben, hangolódásban, a figyelem változásaiban.
Hang szakad ki a testbôl. Meglep, megvéd, összeköt.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 25. szombat, 16:30

in resonance - English friendly
dunaPart6 - Platform of Contemporary Hungarian Performing Arts

Hogyan rezonálunk egy olyan térben, amely enged a csendes jelenlétnek, a hosszú és intenzív szemmel való találkozásnak és a belülről jövő éteri hangoknak?
Képzeld el, hogy egy olyan térbe érkezel, amelynek megvan az ereje, hogy elszakítson a hétköznapi világtól, és elnyeljen a fizikai és rituális jelenlétben.
Egy ilyen átalakító erővel bíró együttlétre invitál Ötvös Kinga és Kovács Tímea minimalista és érzéki audiovizuális előadása.
Ahogy megtalálod a helyed a körben, a két gonzo-alien kinézetű performer a kör közepére lép és meghívnak, hogy elmerülj egy időtlen, térbeli, folyékony állapotban. Bármennyire is befelé forduló a test- és mozgás nyelvük, jelenlétük ellenállhatatlan erőt és hatalmat sugároz.

Az "In resonance" képes kölcsönös, elemi együtt rezgést létrehozni a mozgás, a nézés és az éneklés ősi erejének köszönhetően.

Alkotók/előadók: Kovács Tímea és Ötvös Kinga
Sound design/hang technika: Ötvös Kinga
Jelmez: Cristina Milea
Mentor: Hód Adrienn
Fény- és látványterv: Pete Orsolya

KOVÁCS Tímea szabadúszó táncos, koreográfus, gyógytornász. Kreatív munkáiban ötvöződnek sokoldalú képesítései: a Feldenkrais módszer és Body-Mind Centering szomatikus megközelítései, a különböző kortárstánc formákkal és improvizációs technikákkal. Koreográfusi munkáiban egy finoman hangolt érzékenységet keres, amely megszólít és mozgásba hoz.
Jelenleg érdeklődése középpontjában a radikális puhaság áll, amelyet egyszerre mozgásművészeti formanyelvként és a hétköznapi túlélés eszközeként kutat.

ÖTVÖS Kinga szabadúszó előadóművész. Opera énekes képzése hátteréből kiindulva, az utóbbi években a hangképzés és mozgás kutatásával foglalkozott. Experimentális zenei alkotásaiban olyan új irányt keres, amelyben a történetmesélés egy találkozás az elektronikus zene, énekhang és tánc között.
Az alkotómunka keretein belül a rezonancia, mint a hang születése, közös éneklés, mint interaktív forma; valamint
a rezonancia, mint potenciális nyelvi és találkozási forma érdekli.

Cristina MILEA jelmez- és színpadtervező színházi, tánc- és multimédiás előadásokhoz, a Sarlatan.ro megalkotója.
Fő művészeti kutatási területei: A tudomány és a művészet ötvözésével új szövetek és textúrák létrehozása.
A Sarlatan.ro egy független platform, ahol tanulmányok, viták, kísérletek és társadalmi megjegyzések keverednek képi formában, konceptuális jelmez-installációk és junk fashion felhasználásával.
2008-ban végzett a bukaresti U.N.A.rte képzőművészeti és formatervezés szakán.
https://www.cristinamilea.ro/bio/ https://sarlatan.ro

Támogatók: L1 Egyesület, Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégium,   Art Quarter Budapest, Budapesti Román Kulturális Intézet, Sín Művészeti Központ, Kortárs Alkotó Műhely, Duda Éva – Movein stúdió, Műhely Alapítvány, sarlatan.ro, MU Színház, Új Művészeti Alapítvány és interfonic.ro
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának anyagi támogatásával jött létre.

Ajánlatunk


Az előadás a DEKK projekt része. Vinnai András tanulságos, kellő komolysággal komponált, mélypszichológiai munkájából kiderül, hogy a férfiak sok mindent szeretnek, sok mindenre vágynak, de természetesen leginkább egy nőre – vagy egyszerre többre is.

A Narratíva kollektíva színházi projektje Csehov legtalányosabb művét ütközteti jelenünkkel.

Ajánló


Schwechtje Mihály film- és színházrendező, forgatókönyvíró, egyetemi oktató. A Jurányiban 2019-ben bemutatott Az örökség című darabja Kortárs Magyar Dráma-díjas, és…

Előadásunk hihetetlen kalandra, nagyszerű felüdülésre invitálja a nézőt: elkalauzolja a munkahelyére, egy ablaktalan irodába. Az ízléstelen nyakkendők, a görbe hátak…

Hogyan is lehetne jobban elmesélni egy ember életét, mint a szerelmei történetén keresztül? Erre, és saját boldog-boldogtalan pillanatainkra, éveinkre gondolunk,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!