ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Online jegyvásárlás

Program


MAMIKÁM

MAMIKÁM

Ősbemutató: Mamikám
Ördögkatlan Fesztivál - Füge Produkció

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A dráma egy cigánylány (a Jánka) „monológja”. A helyszín egy mélyszegénységben vegetáló falucska, annak is a putrija, kocsmája, faluszéli háza. A Jánka egyetlen igaz, mély, szeretetteli kapcsolata a házban élő idős, magányos „magyar” nénivel (a Mamika) van. A két ember egymásba kapaszkodik, kötőelem a magány és a szeretet. Kettejük közös történetét követjük, miközben a csupaszív Jánkával minden rossz megtörténik, ami egy lehetőségeket nem kínáló, köré záruló közegben megtörténhet. A történet tragédiába torkollik…

,,Háy János ebben a művében is hitelesen és brutális kíméletlenséggel ábrázolja azt a közeget, ahonnan hősei kiszakadni szeretnének, de magukra hagyva beteljesítik sorsukat. De őt nem a „szoció” (noha a közeget hitelesen ábrázolja), hanem az emberi természet és sors érdekli, ahogyan engem is. Nem szándékom tehát „szociodrámát” rendezni, hiszen e gyönyörű szöveg kapcsán lehetőségem van egy oidipuszi sorstragédiát színpadra állítani.

Célom tehát egy kortárs antik dráma megrendezése mai hősökkel és sorsokkal. Szereplők a Jánka, a Mamika, valamint egy Férfi és egy Nő, akik az összes többi (mintegy 30) szerepet játsszák. És az előadás fontos szereplője a Zenész.
(A dráma János 2021-ben megjelent Mamikám című kisregényéből született, mely regényt egyfelől óriási szakmai - és közönségsiker, valamint totális félreértésből származó botrány kísért.)" Bérczes László

Jánka: Kozma Veronika e.h.
Mamika: Kerekes Éva
Nő: Juniki Noémi e.h.
Férfi: Németh Áron Valentin e.h.
Zenész: Márkos Albert

Szerző: Háy János
Zeneszerző: Márkos Albert
Díszlettervező: Cziegler Balázs
Jelmeztervező: Pirityi Emese
Dramaturg: Kiss Mónika
Mozgás: Regős Simon e.h.
Rendezőasszisztens: Kovács Heni
Fény: Kormosói Róbert
Hang: Kiefer Tibor
Rendező: Bérczes László

Fotó: Gordon Eszter

Támogatók: Ördögkatlan Fesztivál, Füge Prodiukció, Játéknap Kft., NKA

Ajánlatunk


Hogyan is lehetne jobban elmesélni egy ember életét, mint a szerelmei történetén keresztül? Erre, és saját boldog-boldogtalan pillanatainkra, éveinkre gondolunk, miközben Daru történetével ismerkedünk.

A Ki ölte meg az apámat egy intim történet, mégis a politikai környezet és a társadalmi felelősség kérdése áll a középpontban. Az előadás arra tesz kísérletet, hogy ötvözze a bábszínházat a kortárs tánccal, a szövegkórust a politikai kiáltvánnyal és az alkotók személyes vallomásaival.

Ajánló


Medea és Iászon, két fiukkal Korinthosz falai előtt várnak. A fal előtt, ami mögött talán egy nap számukra is lehet…

Önironikus este, élveboncolás szóközökkel, szerepjátékokkal a valóság elfogadásáért. Az ember erotikus megtestesülése és tárgyiasulása. Nyilvános body shaming.

Az előadás a DEKK projekt része. Az élet véges. 40-nél van vége. Vagy nem…?

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!